Zakaj so Prej/Potem slike pomembne

odhrčkavanje

Tisti, ki ste sodelovali v 10 minutnem hitrem izzivu odhrčkavanja oblačil (Že nekaj časa nazaj… res že kar nekaj časa nazaj). Super ste bili. Hvala za vse poslane slike. 

Kaj smo/ste se naučili iz te naloge?

1. To, da ste vsi zmagovalci

Vsi, ki ste naredili prvi korak in si vzeli 10 minut (lahko tudi več ;) ) za odhrčkanje omar z oblačili, ste zmagovalci. Ni važno kako velik kupček je nastal na koncu. Važen je začetek in motivacija za naprej.

2.  To, da lahko začnete z odhrčkavanjem kadarkoli… tudi danes ;)

Velikokrat slišim, ko ljudje rečejo, da ne vedo kdaj, kje in kako začeti s praznenjem omar in stanovanj. Odgovor na vprašanje  ‘’Kje začeti?’’ pa je… kjerkoli. Lahko od leve proti desni, lahko si izberete prvo omaro na hodniku, ali se odločite, da začnete pri nogavicah, lahko pri skodelicah. Ta odločitev je vaša.

Izberite si prostor in začnite. Vi ste dokaz, da se začeti da. A enako pomembno kot začeti je, da tudi končate in ne odnehate.

Foto: K.V.A. - Kaja se je lotila omare z oblačili in to je izkupiček. Bravo.

Več o tem kako res enostavno začeti z odhrčkavanjem si lahko preberete tu.

3. To, da nekateri s težavo delite slike PREJ

Težko je pokazati svoj nered drugim. Vem, tudi meni se to dogaja vendar ponavadi pozabim na ‘’Prej’’ sliko, ker tako hitim s pospravljanjem in urejanjem. Ampak PREJ slike so pomembne…ker

  • boste videli svoj napredek odhrčkavanja ali organizacije.  Mogoče se niti ne zavedate kakšno razliko ste naredili v svoji omari ali v stanovanju, če teh slik ni;
  • boste videli, da vas nered ne definira, in da mogoče niste taki hrčki, kot ste mislili, da ste. Ne pustite, da je nered vaša skrivnost (saj vemo, da niti sosede ne povabimo na kavo, če ni vse tipi topi). Pokažite ga in vsa krama ne bo imela več moči nad vami. Vsi imamo nered in preveč stvari okrog sebe. Ni treba, da se ga sramujemo.

 

Foto: T.T. - Takole je Tjaša odhrčkala sobo, ki je dolgo časa služila kot "rumpelkamra".

4. To, da ko enkrat začnete, dobite zagon in motivacijo za nadaljevanje

Kar nekaj vas je za odhrčkavanje porabilo več kot 10 minut. Je tako? Ko ste začeli, ste pospravili del omare do konca. To je motivacija.

Potrebuje se le en mali korak za začetek in je naslednji korak veliko lažji. Le tako naprej.

 

 

Foto: Osebni arhiv

5. To, da je lažje odhrčkavati, če nas je več

Bodite navdih sebi in drugim. Več nas bo, več bo spodbude, lažje se boste izkopali iz nereda in naredili spremembo v življenju. Ves stres in tesnoba bosta začela izginjati. Naredite prvi korak in takoj boste občutili dobro voljo.

Vaše rezultate odhrčkavanje mi lahko pošljete na Fb: @uredidom.si ali IG: @uredidom.si, #odhrčkajmodom #organizirajmodom

Do takrat pa… RÉD mora bit…

Lep dan vam želim,

Tjaša 


Starejše objave Novejše objave


Pustite komentar

Prosimo, upoštevajte, da morajo biti komentarji odobreni, preden so objavljeni