Kako vam odhrčkavanje pomaga privarčevati?

odhrčkavanje organizacija varčevanje

 

Odpravljanje krame, odstranjevanje nereda, odhrčkavanje, recite temu kakor želite, naredijo vaš dom organiziran in urejen, a vam hkrati pomagajo tudi kak evro prihraniti. 

Krama je draga in vsak predmet, ki ga ne uporabljate je vreden 0, četudi ste zanj odšteli precej denarja.

Pomislite koliko takših predmetov ste nahrčkali in pozabljeni ležijo po kleteh?

Ni se vam treba lotiti odpravljanja krame naenkrat. Za marsikoga je to lahko stresno in obremenjujoče, zato si naredite načrt, kako se boste vsega skupaj lotili. Prostor po prostoru ali pa en predal na dan. Ni važno kako dolgo bo trajalo, na koncu bo vaš dom osvobojen nereda, izgledal bo bolje in vi se boste v njem počutili fantastično.

Dom bo zopet postal vaše zatočišče pred zunanjim svetom in boste veliko manj zapravljali, ker boste zadovoljni.

Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti vse načine, na katere lahko z odpravljanjem nereda v vašem domu prihranite denar (in ga celo zaslužite).

Poleg tega pa na koncu točno...

1. Veste kaj imate doma

Dobra stran odhrčkavanja in organizacije je, da ponavadi najdete predmete na katere ste že pozabili, da jih imate in so še uporabni. Tako ne boste šli po nakupih in kupovali podvojenih predmetov. Točno boste vedeli kaj imate doma in na vašem nakupovalnem seznamu bodo le stvari, ki jih potrebujete.

Jaz sem pri stranki našla skritih 500€, na katere je že zdavnaj pozabila in sva takoj zaslužili.

Če pa ste med predmeti našli že kak podvojen kos, obdržite tistega, ki ga uporabljate in podvojenega podarite dalje, ter naredite prostor v svojem domu.

2. Naučite se pametno nakupovati

Vedno ponavljam, da preden kupite karkoli, se vprašajte Ali to res potrebujem?

To vprašanje pa je lahko težko, če nakupujete preden veste kaj imate doma, preden odhrčkate in organizirate.

Kolikorat se vam je zgodilo, da niste našli ali pa pozabili na kos oblačila, ki ste ga kupili in potem ste kupili novega podobnega, ker je vaša omara prepolna, neorganizirana in nepregledna. Zato se oblačila v njej zgubljajo.

Odpravljanje nereda pomaga pri boljši organizaciji in ker boste vedeli kaj je v omari in kje je tisti kos, ki ga iščete, ne boste kupovali nepremišljeno, ker ste pač pozabili, da tak kos že imate ampak po pameti in ne boste kopičili oblačil in s tem ustvarjali še večji nered.

Ko boste določili dom vsakemu kosu oblačila ali predmetu, bo konec iskanja. Vse bo na svojem mestu in vse boste našli. 

Pred vsakim nakupom se vprašajte:
-Ali to potrebujem?
-Ali imam kaj bodobenga doma?
-Ali bom ta predmet uporabljal ali bo ležal doma?

S tem se boste začeli zavedati kaj kupujete in zakaj kupujete. Konec bo impulzivnega nakupovanja in s tem boste prihranili denar s tem, ko ne boste kupili stvari, ki jih ne potrebujete. 

3. Zaslužite s predmeti, ki jih ne potrebujete

Ne vrzite v smeti predmete, aparate, oblačila, ki so še uporabna. Kar je lepo ohranjeno poskusite prodati na raznih platformah kot so BOLHA ali Facebook market oz. kakšna Facebok skupina za prodajo rabljenih predmetov. Najlažje pa je, da svoje predmete objavite na Instagramu, tako jih bo mogoče kupil kdo od znancev. Lahko pa organizirate garažno razprodajo. Možnosti je cel kup.

garažna razprodaja

S tem, ko boste morali nekatere predmete prodati za nižjo ceno, kot ste jih kupili se boste zavedali, koliko denarja je šlo v nič, ker ste kupili nekaj kar niste uporabljali oz. koliko bi lahko prihranili, če tega sploh ne bi kupili.

Verjemite, da boste v prihodnje bolj pazljivi.

Seveda pa lahko predmete tudi podarite. S tem vi ne boste nič zaslužili, a boste komu drugemu prhranili denar.

4. Nakupovalni seznam

Zdaj ko veste kaj imate doma po omarah in po hladilniku, se poskusite navaditi, da hodite v trgovino z nakupovalnim seznamom na katerem so stvari, ki jih potrebujete. S tem boste ohranjali red v svojem domu in krama se ne bo več kopičila.

Če želite še korak dlje, pa lahko vodite seznam stvari, ki ste jih želeli kupiti, a jih niste, ker jih v resnici ne potrebujete. Na seznam zapišite vrednost in kaj niste kupili. 

Presenčeni boste koliko denarja se lahko prihrani, ko se ne kupi stvari, ki se jih ne potrebuje.

Če potrebujete pomoč pri odhrčkavanju in organizaciji, me lahko TUKAJ kontaktirate, da se dogovorimo za termin.

Lep dan vam želim,

Tjaša

Tjaša Justin, arhitektka, organizatorka, interier

Slike-Pixabay


Starejše objave Novejše objave


Pustite komentar

Prosimo, upoštevajte, da morajo biti komentarji odobreni, preden so objavljeni